Prevenció
càncer de còlon

El càncer colorectal (CCR) és una de les neoplàsies més prevalents en els països occidentals. A casa nostra representa la segona causa més freqüent de càncer en homes i dones darrere del càncer de pulmó i de mama, respectivament.

Aquest càncer ha de sospitar-se davant tot pacient que presenta un canvi recent del ritme deposicional (especialment quan això passa en edats avançades, sense una causa aparent), rectorràgia, hematoquècia, o anèmia crònica atribuïda a la presència de sang oculta en la femta. Gairebé totes elles es descobreixen a través d’una colonoscòpia, pel que resulta imperatiu dur a terme aquesta exploració que a més de confirmar la neoformació, permet la presa de biòpsies per al seu diagnòstic histològic.

Hi ha programes dirigits a la prevenció del càncer de còlon, detectar-la precoçment o minimitzar el seu impacte en el pronòstic del pacient. Les mesures serien: moderar el consum de carn vermella, carn processada i carn cuinada en contacte directe amb el foc, ingerir una dieta rica en llet i productes lactis, realitzar exercici físic regular, i evitar el sobrepès, l’obesitat i el consum de tabac i d’alcohol.

globopcat

Si tens alguna consulta
contacta amb nosaltres
aquí